RMMICT@FACEBOOK

Selasa, Jun 07, 2011

Kursus ICT Yang Laku Di Pasaran Kerja

Entri saya yang terdahulu,  kerjaya dalam ict  telah menerangkan  tentang pilihan-pilihan kerjaya yang boleh diceburi dalam bidang ict. Namun begitu, dalam banyak pilihan kerjaya tersebut, yang manakah laku di pasaran kerja masa kini. Amat malang jika pelajar berminat dalam sesuatu bidang ict namun apabila tamat belajar tiada peluang kerjaya yang diperolehi. Hakikatnya pada masa kini ialah..
guru ICT sendiri kini di sekolah-sekolah seluruh negara sudah terlalu ramai. Ramai guru ICT yang tidak mengajar ict bertahun-tahun selepas keluar daripada universiti. Apa yang perlu kita percaya ialah, walau apa bidang yang kita ambil di univerisiti atau kolej , jika keputusannya CEMERLANG !!! amat mudah mendapat kerja ... jom sembang di fb rmmict@facebook...Kongsi pengetahuan anda...

0 comments :

Kata-kata Bermakna


"Inovation has nothing to do with how many R&D dollars you have. It's not about money. It's about the people you have, how you're led, and how much you get it....It's rare that you see an artist in his 30s or 40s able to really contribute something amazing- Steve Jobs"..."If you born poor, it’not your mistake. But if you die poor, it’s your mistake....I don't know' has become 'I don't know yet....Your most unhappy customers are your greatest source of learning - Bill Gates"